هنگام مشاهده برند های شرکتی ، هر برند رنگ و نشان خاص خود را دارد. آرم ها هویت سازمانی برند ها هستند و این ابزارهای بصری هستند که باعث می شوند مارک شرکت ها به یاد ماندنی شده و با نام تجاری شناخته شوند این موضوع تنها یکی از شاخه های روانشناسی رنگ است.
البته بهره مند شدن از خواص رنگ ها و روانشناسی رنگ فقط محدود به برندینگ نیست و توجه به رنگ ها در تمامی صنایع ، در تمامی مکان های عمومی و حتی توجه به رنگ های اتاق خواب شما از اهمیت بالایی برخوردار است!
اگرچه ممکن است به این نکته آگاهی نداشته باشیم ، اما رنگ ها بر ضمیر ناخودآگاه ما تأثیر مستقیم می گذارند و برخی پیام ها را به مغز ما ارسال می کنند. به لطف این پیام ها ، ما برداشتی از محیط یا برند می کنیم. بنابراین ، رنگ هایی که ما از آنها استفاده می کنند باید کاملا هدفمند انتخاب شوند.
استفاده از رنگ ها میتوانند منعکس کننده حال روحی ما یا سلایق ما نیز باشند ، بعنوان مثال ، تفاوت زیادی بین کسی که رنگ مشکی را برای اتاق خواب خود انتخاب میکند ، با کسی که اتاق خود را با ترکیبی از زرد و بنفش رنگ می کند هست.
بعضی از رنگها سرد و بعضی دیگر گرم تعریف می شوند. در حالی که برخی از رنگ ها بیانگر هیجان و انرژی ، برخی دیگر از رنگ ها رسمیت و جدیت را برمی انگیزند. بیایید تا نگاهی به تأثیرات رنگها بر روی افراد بیندازیم:
سفید: خالص بودن ، تمیزی و پایداری اشاره دارد. (به همین دلیل است که از رنگ سفید اغلب در محصولات آرایشی و تمیز کننده استفاده می شود.)
سیاه: نماد قدرت و عزاداری . رنگ سیاه تمرکز را افزایش می دهد.
آبی: جریان خون را کند می کند. اثر آرامش بخش دارد . بی نهایت و آزادی را بیان می کند. (از آنجا که این رنگ سرد است ، یکی از رنگهای ارجح در مارک های نوشیدنی سرد است. مانند نوشابه پپسی)
سبز: رنگ طبیعت و آرامش است. باعث ایجاد اعتماد به نفس می شود. به طور كلی از رنگ سبز بیشتر در بانك ها استفاده می شود. حتما از رنگ سبز در منزل خود استفاده کنید.
قرمز: رنگ نشاط و هیجان است. اشتها آور است. بیانگر چابکی ، پشتکار و عزم راسخ است. (شرکت کوکاکولا یکی از مارک های مرتبط با رنگ قرمز است. قرمز به دلیل خاصیت اشتها آور آن در بسته بندی و آرم اکثر مارک های غذایی استفاده می شود)
زرد: جزو چشمگیرترین رنگ ها است. این رنگ نور ، شادی ، تولید و کارایی است. باعث شادی و نشاط می شود. الهام بخش است. بیانگر دانش و خرد است. برای آشپزخانه بسیار مناسب است. از رنگ زرد اغلب در مهد کودک ها و زمین های بازی استفاده می شود.
بنفش: رنگ اشرافی ، تجمل و وقار است. رنگ بنفش که می تواند با تحت تأثیر قرار دادن ضمیر ناخودآگاه ، به ویژه در ترکیب با دیگر رنگ های تیره ، باعث ترس و اندوه در انسان شود ، یکی از رنگ های مورد علاقه افراد با نشانه شروع افسردگی است.
صورتی: رنگ احساسات زنانه است. بیانگر بی خیالی ، راحتی و سلامتی است.
نارنجی: این نشان دهنده برون گرایی ، شادی است. گرچه به اندازه قرمز نیست ، اما یک رنگ گرم است که انرژی می دهد. با این حال ، مشخص شده است که محیط هایی که استفاده شدید از رنگ نارنجی دارند ، بر سیستم عصبی تأثیر منفی می گذارند زیرا باعث تحریک بیش از حد انگیزه میشود!
سرمه ای: بیانگر ابدیت ، اقتدار و کارایی است. (از رنگ سرمه ای نِی وی برای آرم اکثر شرکتهای بزرگ و بزرگ استفاده می شود)
قهوه ای: این رنگ زمین و طبیعی است. نشستن به مدت طولانی در محیط های قهوه ای سخت تر است.
خاکستری:رنگ خنثی که با اکثر رنگ های دیگر ترکیب زیبایی می سازد. بیانگر فروتنی و تعادل ، کم تحرکی است. می تواند به عنوان تعادل دهنده و سازش دهنده در محیط های دیپلماتیک و سخت مورد استفاده قرار گیرد. خاکستری رنگی است که استفاده از آن در محیط زندگی به تنهایی صحیح نیوده و استفاده از آن به عنوان رنگ مکمل درست تر است.